AHMET ERTUĞ VE MİMARİ FOTOĞRAF SANATINDAKİ YERİ

27 Aralık 2012

KONFERANS

Ahmet Ertuğ’un fotoğraf çalışmaları üç farklı gelenek içine konumlandırılabilir: İlk olarak Batı’nın mimari fotoğraf tarihi ve onun modern mimari ile olan ilişkisi; ikinci olarak Türk fotoğraf sanatı tarihçesi ve Avrupa’nın Türkiye’ye bakışı  ve son olarak; çok yakın tarih içinde büyük  boyutlu fotoğrafların sunumunda gelişen en ileri seviyedeki mükemmelliyetçi  tavrıdır.

Konuşma, bu üç geleneği göstermeye yönelik olup, bunların Ahmet Ertuğ üzerindeki etkisi ve yayınlanmış kitaplarında seçtiği konulara olan özel bakış açısını konu almaktadır.

Rolf Sachsse

Rolf Sachsse (Bonn 1949) mimari ve endüstriyel dokümantasyon konusunda uzmanlaşmış bir fotoğrafçıdır.  Münih ve Bonn üniversitelerinde sanat tarihi, iletişim araştırması ve Alman Edebiyatı okumuştur. Doktorasını ise fotoğraf tarihi konusunda yapmıştır. 1972’den bu yana serbest sanatçı, fotoğrafçı, küratör ve eleştirmen olarak çalışmaktadır. 1985-2004 yılları arasında Krefeld’teki Niederrhein Uygulamalı Bilimler  Üniversitesi, Tasarım bölümünde Fotoğraf ve Elektronik Görüntülü Medya Profesörü olarak görev yapmıştır. 1995’ten beri Karlsruhe’de Devlet Yüksek Tasarım Okulunda Doçent olarak çalışmaktadır; 2004’ten beri ise Saarbrück’te Saar Güzel Sanatlar Okulu’nda Tasarım Tarihi ve Tasarım Teorisi dersleri vermektedir. Fotoğraf Tarihi, tasarım, mimari ve yeni müzik konularında 40’tan fazla kitap ve yaklaşık 350 makale yazmıştır.

Menü